Møt Henrik, vår nye prosjektleder!

PROSJEKTLEDER: Henrik Schlosser er ansatt som prosjektleder i Sterkgruppen.

Han er utdannet betongarbeider og studerte bygg- og anlegg ved teknisk universitet i Würzburg. Etter å ha pakket det meste av eiendelene sine i bilen satte Henrik Schlosser og samboeren kursen mot Norge og Midt-Telemark. 23. oktober startet han som prosjektleder i Sterkgruppen.

Utdanningsløpet i Tyskland gikk over fire og et halvt år, og var både praktisk og teoretisk.

– Det var ett år på byggeplass, og videre var det en todelt utdanning med studering på universitet og praksis. I løpet av utdannelsen min som betongarbeider var jeg involvert i råbyggsarbeidet for ulike prosjekter. Blant annet var jeg involvert i arbeidet med et legesenter, bygging av et lager med kontorlokaler og et bolig- og hotellkompleks med rundt 150 hotellrom, forteller han.

En todeling har han også som Prosjektleder i Sterkgruppen.

– Jeg jobber både på byggeplassen og på kontoret. Ettersom jeg også jobber på byggeplassene blir det lettere å kalkulere og følge opp prosjektene, sier han.

Kjenner alle kollegaene

De flyttet fra den mellomstore byen Würzburg i Tyskland hvor han var vant til å jobbe i et stort firma med 400 til 500 ansatte.

– Her i Sterkgruppen har jeg veldig koselige kollegaer, og jeg liker at jeg har kontakt med, og kjenner alle, sier han.

Som prosjektleder fra 2020 ledet han totalenetreprisen på to omsorgsboliger med omtrent samme kontraktsvolum, og det siste prosjektet bestod av riving, nybygging og ombygging av en omsorgsbolig med cirka 120 pleierom og 18 omsorgsleiligheter.

– Her opparbeidet jeg meg erfaring med planlegging og utførelse, særlig innen fagområdene elektro og VVS, ved å lede de enkelte fagene, forteller han.

I Sterkgruppenjobber han for tiden med et prosjekt i Lunde hvor kunden eier en enebolig som Sterkgruppen nå utvider med et uthus. På Lunde kirkegård jobber de også med et tilbygg på en garasje.

– Det prosjektet har jeg jobbet mye med. Nå holder vi på med taket, og prosjektet skal ferdigstilles i slutten av januar, forteller Schlosser.

Volleyball og natur

Fritiden til Schlosser går blant annet til å spille volleyball.

– Man trenger ikke å være student for å være med på idrettslaget til USN, så der er jeg med på volleyballtrening to til tre ganger i uken, forteller han og legger til at langrenn også er en interesse.

Interessen for den norske naturen og kulturen deler han med samboeren.

– Min mor kommer fra Tønsberg, og nesten hvert år har jeg feriert i Norge. At kjæresten min, som er fra Tyskland, også er opptatt av Skandinavia, gjorde det litt lettere for oss å ta valget om å flytte til Norge, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *